Cilj in namen našega delovanja

Smo zasebni neprofitni zavod, ki nudi terapevtsko pomoč in podporo posameznikom, parom, otrokom in družinam, ki se soočajo z izzivi in težavami v osebnih, medosebnih in družinskih odnosih, pri vzgoji ter najrazličnejših duševnih preizkušnjah, stiskah ter boleznih.

Zakaj se odločiti za nas?


Naša prizadevanja so usmerjena k odkrivanju, razumevanju, spreminjanju in sprejemanju sebe ter odnosov z drugimi. Nudimo tudi terapevtsko podporo pri razreševanju zlorab, težkih (travmatičnih) dogodkov iz preteklosti, premagovanju težav ob novonastalih situacijah v življenju.

Terapevti


Ivan Platiša

e-mail: ivan.platisa@ti-sidro.si
Specialist zakonske in družinske terapije.

Marja Avberšek Platiša

Zakonska in družinska terapevtka
e-mail: marja.avbersek@ti-sidro.si
Osnovno izobrazbo si je pridobila na univerzitetnem enopredmetnem programu Teologija na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Študij je nadaljevala na podiplomskem bolonjskem magistrskem programu Zakonske in družinske študije in magistrirala iz teme Značilnosti izvirnih družin partnerjev z zgodovino spolne zlorabe. Za pridobitev naziva Zakonska in družinska terapevtka je opravila Izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije ter stažiranje opravila na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Sedaj je doktorska kandidatka Zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti. Posebej rada se ukvarja z mladimi odraslimi ter mladostniki in mladostnicami, ki doživljajo najrazličnejše stiske v obdobjih psiho-socialnega razvoja na poti v odraslost. Enako blizu ji je delo s travmami in okrevanje po njih.