Na terapevtskem inštitutu Sidro smo od leta 2015 do 2020 sodelovali z Ministrstvom za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti. Do sedaj smo izvedli eno, dvo in troletni projekt, kjer smo pomagali že več kot 200 individualnim uporabnikom in njihovim družinam.

Projekti so bili namenjeni predvsem otrokom, mladostnikom, mladostnicam in njihovim družinam, če so se znašli v kakršnikoli psiho-socialni stiski. S pomočjo svetovanj in obravnave z elementi inovativne relacijske družinske terapije, smo se trudili uporabnikom lajšati življenjske preizkušnje in jih učiti strategij, ki jim lahko pomagajo k bolj polnemu in odnosno bogatemu življenju.

Sodelovali smo tudi z osnovnimi in srednjimi šolami po Sloveniji, kjer je bilo izvedenih preko 100 delavnic na teme, ki se tičejo mladostniškega, še posebej najstniškega življenjskega obdobja.

V kolikor ste strokovni delavec/ka na kateri izmed slovenskih šol, v vrtcu vrtec ali drugih inštitutcijah, kjer bi vam sodelovanje z nami koristilo, nam pišite na info@ti-sidro.si.

Marja Avberšek Platiša,

Vodja in izvajalka projekta